Απίστευτο! Σ’ αυτό το σχολείο οι καλοί βαθμοί… πληρώνονται!

Απίστευτο! Σ’ αυτό το σχολείο οι καλοί βαθμοί… πληρώνονται!

Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι η επιπλέον μελέτη των μαθητών και οι καλοί βαθμοί στις εξετάσεις θα τους έκαναν… πλούσιους; Αν όχι, σας δίνουμε λίγο χρόνο για να το ξανασκεφτείτε! Ένα σχολείο στη Βιρτζίνια προσφέρει οικονομικά κίνητρα στους μαθητές του προκειμένου να πάρουν καλούς βαθμούς στις εξετάσεις. Μάλιστα, καλά διαβάσατε! Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται είναι η πάσα αλήθεια! Τα πρώτα σχολεία που υιοθέτησαν αυτήν τη νέα τεχνική με σκοπό να επιστρέψουν τα παιδιά στα βιβλία τους είναι τα Salem και Green Run High Schools στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.
 

Οι διευθυντές και οι καθηγητές σκέφτηκαν πως ένα μόνο «χτύπημα στην πλάτη» των μαθητών τους δεν είναι αρκετό για να τους παρακινήσει να διαβάζουν περισσότερο και να παίρνουν καλύτερους βαθμούς στις εξετάσεις, οι οποίοι -ας σημειωθεί- είχαν πάρει εδώ και καιρό την… κατιούσα.  Ένας μαθητής μπορεί να κερδίσει μέχρι 100 δολάρια για κάθε επιτυχία που έχει, ενώ μέρος του βραβείου «ξαναγυρίζει» στο σχολείο, με σκοπό να συγκεντρωθεί ένα ποσό που θα καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών και των καθηγητών σε γραφική ύλη.

 »Στην ουσία πρόκειται για επιβράβευση των καλών μαθητών αλλά είναι και ένα σημαντικό κίνητρο για να μελετούν περισσότερο τα παιδιά και να βάζουν υψηλότερους στόχους», λέει η καθηγήτρια Χημείας στο Salem High School κ. Patty Cook. Μένει να αποδειχτεί, βέβαια, ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του… οικονομικού πειράματος και κατά πόσο η μελέτη «επί πληρωμή» μπορεί να λειτουργήσει ενισχυτικά της μελέτης. Άλλωστε, σε δύσκολους καιρούς πάντα θα βρίσκει εφαρμογή η φράση: «Το τερπνόν μετά του ωφελίμου…».
perierga.gr
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΚΛΙΚ  ΕΔΩ

 

kkkk