Η περιβόητη "γενιά του Πολυτεχνείου‏"

Για να δούμε, όμως, ποια ήταν αυτή η περιβόητη «γενιά του Πολυτεχνείου» στην οποία κάποιοι όλα αυτά τα χρόνια αναφέρονταν με πολύ καμάρι και τι κάνουν σήμερα? Χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε την αρετή και τόλμη των φοιτητών και πολιτών που συμμετείχαν στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, για να δούμε τι κάνει αυτή η γενιά σήμερα…


Η γενιά του Πολυτεχνείου είναι οι σημερινοί εξηντάρηδες, είναι δηλαδή οι άνθρωποι που πρωταγωνιστούν στην πολιτικό και επιχειρηματικό γίγνεστε της χώρας. Αλλά είναι και αυτοί που τα τελευταία 30 χρόνια είχαν ενεργή συμμετοχή σε διάφορα κομματικά και επιχειρηματικά πόστα.

Μερικά παραδείγματα… η κα Δαμανάκη και ο κος Ανδρουλάκης ενεργά μέλη του Πολυτεχνείου αφού πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια από διάφορα κόμματα της Αριστεράς κατέληξαν στο ΠΑΣΟΚ, κόμμα εξουσίας με εξασφαλισμένη βουλευτική έδρα. Η πρώτη σήμερα είναι επίτροπος στην Ευρωπαϊκοί Ένωση και ομοτράπεζη του κου Μπαρόζο (και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό μισθολογικά). Ο δεύτερος με μεγάλη μόρφωση και φιλοσοφικό συγγραφικό ύφος περιφέρεται στα κανάλια κάνει την επανάσταση του από τηλεόρασης και στη Βουλή (όταν  πηγαίνει) δεν ακούγεται καν, αρκείται στα προνομία του βουλευτή.

Αλλά παραδείγματα? Ο κος Λαλιώτης ήταν ο νεώτερος Υφυπουργός που είχε διοριστεί μέχρι τότε… σε ηλικία 31ετών τον διόρισε ο Α. Παπανδρέου. Μετά από πολυετή θητεία σε διάφορες πολιτικές και κομματικές θέσεις και αφού είχαν τελειώσει όλα τα τεχνικά έργα που αφορούσαν τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας και για τα οποία το Υπουργείο του ήταν υπεύθυνο παραιτήθηκε το 2004 και αποσύρθηκε από την ενεργή πολιτική δράση (σύμπτωση?). Ο κος Τσίμας αφού ήταν κάποια χρόνια διευθυντής στην εφημερίδα Ριζοσπάστης τα τελευταία χρόνια είναι υπάλληλος του MEGA και τον βλέπουμε κάθε βράδυ δίπλα στην κα Τρέμη  να μας ενημερώνουν για τις πολιτικές εξελίξεις και τις χαρές που προσφέρει στα πλήθη η μνημονική πολίτικη. Ο κος Παπουτσής πρώην Πρόεδρος της ΕΦΕΕ βουλευτής, ευρωβουλευτής και Υπουργός «Προστασία του Πολίτη»  συμμετέχει σήμερα σε μια κυβέρνηση μαζί με ακροδεξιούς.

Για να μην σας κουράζω αυτοί είναι κάποιοι από την γενιά του Πολυτεχνείου. Υπάρχουν δεκάδες άλλοι που αυτά τα τελευταία 30 χρόνια έχουν διατελέσει Υπουργοί, Υφυπουργοί, Ευρωβουλευτές, βουλευτές, Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων και γενικά έχουν «υπηρετήσει» τον δημόσιο βίο. Μαζί τους και αρκετοί επιχειρηματίες και εκδότες που διατείνονται ότι ανήκουν σε αυτή την γενιά, και αποτελούν το σημερινό  «κατεστημένο».

Ποιοι λοιπόν έφεραν την Ελλάδα στην θέση που είναι σήμερα?
Ποίοι ήταν στα κέντρα εξουσίας και αποφάσεων?
Ποιοι είχαν τα ΜΜΕ στα χέρια τους και διαμόρφωναν πολιτικές και  life style?

Μήπως λοιπόν η γενιά του Πολυτεχνείου με τη πάροδο του χρόνου μεταλλάχτηκε σε γενιά της διαφθοράς και της ακολασίας? Έγινε η γενιά των αυτοκινήτων από 2.000cc και πάνω? Η γενιά της μίζας για να συντηρήσουμε την εξωσυζυγική σχέση και να στείλουμε την σύζυγο για spa? Η γενιά που πρέπει να έχει εξοχικό σε νησί από 120τμ και πάνω και μεζονέτα  στα Βόρεια Προάστια? Μήπως αυτή είναι η γενιά που έτρωγε περισσότερα από όσα παρήγαγε και τώρα ήρθε η ώρα να απολογηθεί στην επόμενη γενιά, δηλαδή στα παιδιά τους? Γιατί όπως λένε και οι γραφές «αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα»!

Μήπως, όμως, πρέπει να απολογηθούν κυρίως στους νεκρούς του Πολυτεχνείου για το πως τα κατάφεραν και 38 χρόνια μετά, συγκυβερνούν με ακροδεξιούς?

Κάνοντας Like συμβάλετε στην αύξηση της δημοτικότητας του site και μας βοηθάτε να το κρατήσουμε δωρεάν για πάντα. Πρόκειται για εκούσια ενέργεια και βασίζεται στην καλή διάθεση του χρήστη να διαδώσει το θέμα, που σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι προσβλητικό. Βασιζόμαστε στην πρόθεσή σας να μας βοηθήσετε, κάνοντας like. 

kkkk