Βοηθός οδοντιάτρου έμεινε άνεργη επειδή έβαζε σε πειρασμό το αφεντικό της

«Απολύεστε επειδή είστε πολύ ελκυστική»

Το ανώτατο δικαστήριο της Αϊόβα, στις ΗΠΑ, έκρινε απολύτως δικαιολογημένη την απόφαση ενός οδοντιάτρου να απολύσει την βοηθό του, επειδή... παραήταν ελκυστική.

Ο δικαστής έκρινε ότι η απόλυση δεν συνιστούσε παραβίαση του νόμου περί Δικαιωμάτων του Πολίτη, με το αιτιολογικό ότι η παρουσία της «καυτής» βοηθού στο ιατρείο, έθετε σε κίνδυνο το γάμο του οδοντιάτρου.

Ο Τζέιμς Νάιτ δήλωσε στο δικαστήριο ότι είχε κάνει επανειλημμένα συστάσεις στην Μελίσα Νέλσον, επειδή εκείνη φορούσε στενά και προκλητικά ρούχα. Ο οδοντίατρος τόνισε, μάλιστα, ότι με την εμφάνισή της η Μελίσα του «αποσπούσε την προσοχή».

Η κατάσταση πήρε άλλη τροπή το 2009, όταν ο οδοντίατρος και η βοηθός άρχισαν να ανταλλάσσουν sms. Αρχικά το περιεχόμενο των μηνυμάτων ήταν επαγγελματικό, αλλά πολύ γρήγορα, άρχισαν τα υπονοούμενα και ο Νάιτ έφθασε στο σημείο να ρωτήσει τη Νέλσον, «πόσο συχνά έρχεται σε οργασμό».

Τα sms εξακολούθησαν να... πηγαινοέρχονται μέχρι την ημέρα που τα διάβασε η σύζυγος του Νάιτ. Η γυναίκα έγινε έξαλλη και απαίτησε από τον άνδρα της να απολύσει την βοηθό-πειρασμό.

Έτσι και έγινε. Η Νέλσον έχασε τη δουλειά της και κατέθεσε μήνυση, υποστηρίζοντας ότι έπεσε θύμα διακρίσεων και ότι αν ήταν άνδρας δεν θα είχε απολυθεί.

Στο δικαστήριο, και οι δύο πλευρές υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε ερωτική σχέση ή έστω φλερτ ανάμεσά τους. Όμως ο δικαστής και όλοι οι ένορκοι δικαίωσαν τον οδοντίατρο με το επιχείρημα ότι «ο εργοδότης δικαιούται να βάλει τέλος στη συνεργασία επειδή θεωρεί την υπάλληλό του ‘ακαταμάχητα ελκυστική’».
www.newsbeast.gr

kkkk